16 Ağustos 2012

                            İLK KEZ GİRENLER İÇİN: BU BLOG NEDİR? NE DEĞİLDİR?


   1-Bu blog herhangi bir sinema sever içindir. Hatta herkes elbette bir şekilde ara sıra film izlediği için sinema sever olmanızda gerekmez."Vay benim sinemaya öyle ekstra bi ilgim yok bana fazla gelir bu incelemeler" diye düşünmeyin, düşünenleri de 4. maddeyi okumaya çağırıyor yazar.
   2- Yazar film eleştirmenliğine soyunmamıştır. Olumlu veya olumsuz eleştiri de yapmaktan mümkün olduğunca kaçınacaktır. Çünkü şahsen tanımadığı okuyuculara "bunu izle ,bu dandik,bunu kaçırma" gibi telkinlerde bulunmak için ne cesareti ne de sinema sanatının inceliklerini bildiğini iddia etme gibi bir ukalalığı vardır, yazar sizin gibi biridir yalnızca ve yalnızca izlemekten zevk aldığı için izler.
   3-Yazar edebiyatçı değildir hatta yazım kuralları konusunda da iyi olduğu söylenemez. Elinden geldiğince Türk dili kurallarına uygun yazmaya çalışacaktır ama pür dikkat yazısını 5 kez revize falan etmeyecektir, anlayış gösteriniz çünkü bu blog en ufak bir edebi kaygı ile yazılmayacaktır.
   4-bugecehangifilm adından da belli olduğu gibi tek bir amaçla yazılmaktadır.O da, ne izlemek istediğinize karar veremediğiniz durumlarda imdb'nin içinden çıkamadığınızda rehber olmaktır.Bu sebeple yazarın 5. maddede anlatacağı blog formatı saf ve katıksız olarak bu amaca hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Yazar ne bir sinema eleştirmeni ne gazeteci ne de sinema öğrencisidir.sadece ve sadece sizden fazla film izler.Sanatsal incelemeler ya da yönetmenin ince çakallıklarından, göndermelerinden falan bahsetmez, zaten yakalayabildiği de meçhul hani..
   5- Blog formatı:
        -Filmi yazar belirler.Belirlenen filmler bütün dünyanın bildiği popüler filmler olmayacaktır.Burada amaç zaten büyük çoğunluğun izlediği filmi tanıtmak değil, tersine yazarın kaliteli ve izlemesi zevkli olduğunu düşündüğü ama öyle ulusal kanallarda yayınlanacak kadar popüler olamamış filmlerdir.
        -Yüzeysel bir şekilde konudan bahsedilecektir.Tarzına, işlenişine, oyunculuklara çokta fazla ön planda yer verilmeyecektir.Sadece değinilir.Kısacası işin sanat kısmı es geçilecek,"zevk alarak izleme" teması odak noktası olacaktır
        -Neredeyse hiçbir film tek bir tarz("korku,komedi,macera" manasında tarz) olmadığından filmin belli başlı yönlerinin benzetildiği popüler filmler yazılacaktır.Burada amaç örneğin komedi filmi arayan okuyucunun "istediği tarz" komedi filmine daha kolay ulaştırabilmektir.
        -Yazar, yazdığı bazı filmlerin hangi modda izlenebileceğini anlaşılır olması açısından bir cümle ile açıklayacaktır.

Saygılarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder