22 Ağustos 2012

I SAW THE DEVIL (2010)


                                             I SAW THE DEVIL (2010)

I Saw the Devil korku ve gerilim filmleriyle son yıllarda revaçta olan uzak doğudan, Güney Koreden 2010 tarihli bir yapım. Film, kısa sürede birçok yerel ve uluslararası ödüle de sahip oldu. Başrolde Oldboy'u izleyen herkesin tanıdığı, aynı zamanda ülkesinde de bir efsane olan Min-sik Choi oynuyor ve tam anlamıyla döktürüyor.
   Film izleyicinin ekrandan bir saniye bile gözlerini ayıramamasını sağlayan bir işleyişe sahip şöyleki; her filmin giriş-gelişme-sonuç bölümleri olduğunu düşünürsek bu filmin ilk 5 dakikası giriş, son 5 dakikası sonuç bölümü diyebiliriz zira kendisi 2 saatten fazla süren bir film.
   I Saw the Devil, basit bir intikam hikayesi aslında ama işleyiş olarak altı bir hayli dolu. Hamile eşinin bir psikopat(Min-sik Choi) tarafından öldürülmesiyle hayatı altüst olan polis intikam için psikopatın/seri katilin peşine düşer.Bir seri katil hikayesi beklemeyin sakın çünkü seri katilimizi 2 küsür saat boyunca yakinen, bol bol izleyeceğiz. Zaten film daha çok tam manasıyla "psikopat" kelimesini tarif etme amacında. İşin güzel yanı intikam peşindeki polisimizde psikopatın peşinden koştukça psikopatlaşıyor ve polis için intikam amacı fiziksel acı çektirme arzusuna, psikopat için acı çektirme güdüsü yerini polisin kendisine yaptıklarından intikam alma çabasına bırakıyor.İyi/kötü ayrımını da filmin başında sert bir şekilde yapan yönetmen ilerleyen dakikalarda "iyi" insanın iyilik sınırını test ediyor.
   Öncelikle bu yapım kesinlikle bir korku değil ama tam anlamıyla bir gerilim filmi ancak asıl uyarım şudur ki şiddeti son noktasına kadar gözünüze sokmaya çalışmış yönetmen.Kırılan kemikler, parçalanmış etler, bolca kan ve en ilginci de bunu yapmaktan zevk alan surat ifadeleri...
   Kurgusu çok çetrefilli bir film aramıyorsanız ve şiddet sahnelerinden rahatsız olmazsanız bu gece bu filmi seçebilirsiniz. Ben uyarımı yaptım, "yok bana komaz bunlar" derseniz pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Mesela hangi filme benziyor:
Şiddet sahneleri: Inside
İntikam(sevdiğini kaybetmiş manyak olmuş tarzı): The Crow

Hangi modda izlenir:
Kandan,şiddetten korkmayacak bir eküriyle(erkek erkeğe), gergin bir gece geçirmek için.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder