1 Eylül 2012

THE WORLD'S FASTEST INDIAN (2005)


                                             THE WORLD'S FASTEST INDIAN (2005)

    Büyük usta Anthony Hopkins bu filmde yeteneğin çoğu zaman keskin karakter rollerinde ortaya çıkacağı genellemesini bir kez daha yerle bir ederek, farkını bu sakin, sıradan, sevecen ihtiyar rolünü oynarken bile gözümüzün içine soktu.Filmin beklenen hasılatı elde edememiş olması çoğumuzun bu filmden haberdar olmamasının en büyük sebebidir herhalde.Bende buradan yola çıkarak çoğunuzun ilk defa duyduğunu düşündüğüm 2005 yapımı bu filmden bahsetmek istedim.
    The World's Fastest Indian gerçek bir hikayeden uyarlama.Yeni Zelanda'lı sevimli ihtiyar Burt Munro(Anthony Hopkins) küçük kulübesinde yaşayan, komşuları tarafından sevilen ama "garip" olarak nitelendirilen bir adamdır.En büyük hayali ve yaşama amacı herşeyden çok sevdiği emektar 1920 Indian marka motorsikletiyle kara hız rekorunu kırmaktır.Bizde filmde bu hayalini gerçekleştirmek üzere Utah-A.B.D.'ye, kara hız rekorlarının kırıldığı kurumuş tuz gölüne yaptığı seyahati izliyoruz.Yeni Zelanda'dan bindiği gemi ile Amerika'ya, orada satın aldığı eski ve ucuz arabayla Utah'a olan yolculuğu boyunca karşılaştığı değişik tipleri ve Burt'ün bu kişilerle etkileşimini izliyoruz.
    Böyle uzun ve bilinmezlerle dolu bir yolda Burt'ün saf, iyi niyetli, herkese güvenen kişiliği ekran başında sizi çok endişelendirecek. Her an kazıklanacak, soyup soğana çevrilecek gerilimiyle filmi izleyeceksiniz. Anlayana şu ipucunu da söyleyeyim: Yönetmen "Karma"yı bu filmde tam kapasite çalıştırmış.
    The World's Fastest Indian aslında eğlenceli bir yol filmi.Ana temasının "rekor denemesi" olduğunu düşünmeyin sakın çünkü filmin vurucu kısımları daha çok Burt'ün kişiliği ve yaklaşımıyla yabancılardan aldığı reaksiyonlar.The World's Fastest Indian'ı izlerken azim, adanmışlık ve elbette biraz şansla mucizeye gerek kalmadığını farkedeceksiniz.

Hangi filme benziyor:
Eğlenceli yol filmi: Interstate 60, Little Miss Sunshine
Sportif azim: Cinderella Man

Hangi modda izlenir:
olum şöyle eğlenceli bi yol filmi izleyek lan? Euro trip falan gibi ergen komedisi değil ama şöle düzgün kaliteli bişey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder